Mud Cake
Vegan cruelty-free oil-free low-fat eggless dairy-free healthy
Vegan cruelty-free oil-free low-fat eggless dairy-free healthy
Musím být upřímná. Ta fotka - a vlastně výsledný vzhled - nevystihuje delikátnost této ,,mud"(angl. bláto nebo hlína. Znamená to, že je buchta velice vláčná) buchty. Já sama, když jsem ji vytáhla z trouby, jsem byla zklamaná z jejího vzhledu.
První co mě napadlo: ,,No, tak to se nepovedlo."
Je to zajímavé, jak lidé dělají závěry jen z jednoho pohledu.
Ach, musíme se to odnaučit.
Nicméně jsem byla velice příjemně překvapena, když jsem ji prvně ochutnala.
Zajímavý mix ingrediencí spolu vláčnou texturou z ní udělal excelentní zákusek k odpolední kávě, který okamžitě zahnal veškeré mé obavy. Svěžest pomeranče mísící se sladkostí fíků a karobu způsobila mému jazyku takový chuťový festival, že ta můra Chuť na sladké omdlela blahem.
A doufám, že vám ho způsobí taky.
Na buchtu nadopovanou zdravím potřebujete:
První co mě napadlo: ,,No, tak to se nepovedlo."
Je to zajímavé, jak lidé dělají závěry jen z jednoho pohledu.
Ach, musíme se to odnaučit.
Nicméně jsem byla velice příjemně překvapena, když jsem ji prvně ochutnala.
Zajímavý mix ingrediencí spolu vláčnou texturou z ní udělal excelentní zákusek k odpolední kávě, který okamžitě zahnal veškeré mé obavy. Svěžest pomeranče mísící se sladkostí fíků a karobu způsobila mému jazyku takový chuťový festival, že ta můra Chuť na sladké omdlela blahem.
A doufám, že vám ho způsobí taky.
Na buchtu nadopovanou zdravím potřebujete:
2 hrnky celozrnné pšeničné mouky
1 1/2 hrnku vymačkané šťávy z pomeranče( koupené, nebo ručně vymačkané )
Půl hrnku karobu ( svatojánský chlebíček )
Sušené fíky ( opět záleží na vás, kolik jich tam dáte )
Lžičku kypřícího prášku do pečiva ( nejlépe bezfosfátového )
Agávový sirup - slaďte dle chuti ( já dala 4 lžíce agávového sirupu)
Postup:
Obligátní postup jakož tomu bylo u předchozích zákusků. Poctivě smíchejte suché ingredience a následně přidejte pomerančovou šťávu a agávový sirup dle chuti. Jestliže se vám bude zdát těsto příliš suché, přilijte více šťávy nebo vody.
Babička se zhostila role Vrchního Ochutnávače. Testuje sladkost těsta. Ochutnávání je nedílnou a lahodnou povinností během pečení. |
Do výsledného těsta přidejte nadrobno nakrájené sušené fíky. Budou se vám možná hůře krájet díky své tuhosti, proto je klidně předtím nechte chvíli máčet ve vodě, dokud nedostanou vláčnější konzistenci. Promíchejte a nalijte do buďto silikonové, nebo vymazané a pomoučněné formy.
Dejte do předem vyhřáté trouby na 175 stupňů Celsia na přibližně 30 minut.
Průběžně stav buchty kontrolujte.
Dobrá pomůcka je párátko, které můžete zapíchnout do těsta. Pokud ho vyndáte se signifikantním množstvím těsta, buchta ještě potřebuje čas.
U této buchty je to trošičku lišácké, neboť je vláčnější i po upečení, proto věřte svému úsudku. Pokud se vám ještě nezdá hotová, nevyndavejte ji. Pokud ano, vyndejte, otestujte.
Rozumíme si? ROZUMÍME? Tak fajn,
Po vychladnutí na poživatelnou teplotu se do ní zakousněte a užijte. S kávou, či čajem?
S přáteli nebo sami? To záleží na vás. Jíst sladké je přeci skvělé vždy!
PS: Pokud chcete, před strčením do trouby těsto poklaďte plátky pomeranče.
Buchtě by určitě prospěla šlehačka navrch. To by byla dokonalá třešnička na dortu!
Příště ji rozhodně udělám..
Pokud tedy budete mít chuť, udělejte ji. Z kravského mléka, nebo vegan?
(vegan se dá koupit v obchodech se zdravými potravinami. Já ji dokonce viděla v Globusu)
Záleží na vašich preferencích.
BON APPÉTIT