Datlové sněhové koule

Absolutní delikatesa!

vegan cruelty-free eggless simple dairy-free nut-free oil-free raw
Raffaello style pochoutka.
Inu, troufám si říct ... dokonce ještě lepší!
Obsahují tyto kuličky nejvyšší delikátnosti nějaký olej?
Ne!
Rafinovaný cukr?
Ne!
Máslo?!
Ne!

Zkrátka a dobře, tyto sněhové koule jsou nejen neodolatelně kouzelné pro oko a chuťové buňky, ony zároveň prospívají vašemu tělu!.

Datle totiž obsahují vitaminy skupiny B, hlavně B1, B2, niacin a B6, kterých je v nich velké množství, mimo jiné pomáhají buňkám zpracovávat cukry, čímž zvyšují posilňující účinek tohoto ovoce. Datle jsou velmi bohaté na minerály, hlavně na draslík, železo, hořčík, fosfor a vápník, ale nechybějí jim ani stopové prvky: měď, mangan a zinek.

Takže jich můžete sníst celý hrnec.
Když to zvládnete.

Víte, mnohdy bych psala delší příběh o tom, jak děvče k cukrovému nápadu přišlo.. ale v tomto případě to omezím jen na postup. 
Poněvadž.. když se podíváte na obrázky.. potřebují nějaká slova?
Přesně tak.
Nepotřebují.
Jejich obsah mluví za vše.

Jdeme na to!

1 hrnek strouhaného kokosu
1 hrnek čerstvých (seženete ve Spálené ulici v obchodě Chez Amis, nebo na internetu) nebo sušených datlí
1 lžička vanilkového extraktu¨
2 lžičky citronové šťávy(pro svěžest)
(Oříšky dle preferencí)
Postup:

Musíte být velice pozorní.
Je to velice náročný postup, který vyžaduje obezřetnost, přesnost a rychlost.
Někteří z vás se možná nevrátí..
Jste připraveni?
Uf, tak dobrá.. vy jste se rozhodli.
Tři.. dva.. jedna..

Všechny ingredience naházejte do mixéru a mixujte, dokud se vše nespojí a nevznikne jednolité těsto.
Z hotového těsta uválejte pomocí dlaní kuličky různých velikostí a oválejte ve strouhaném kokosu, aby dostaly sněhový efekt.
Pokud nemáte mixér, bude to pracnější. Pokud máte měchačku, která se používá při gratinování brambor, použijte ji. Bude se to možná lepit, ale nakonec by se ingredience měly spojit.

Voilá!

Kuličky mohou být různých barev. Pro světlé přidejte více kokosu, pro tmavé klidně i kakao. Vyhrajte si!

Pokud nejste alergičtí, přidejte i oříšky, které máte nejraději. Půjdou všechny druhy. Udělejte nejprve těsto prosté oříšků, rozdělte na dvě půlky a do jedné zkrátka přimixujte třeba vlašské ořechy. Ty chutnají nejvíc mně.
Pamatujte však na to, že budou hodně tučné, poněvadž už obsahují kokos.
Ale co, člověka o to nezabije.


BON APPÉTIT






















Fotky jsou ilustrační. Momentálně nedisponuji dobrým prostředím a aparátem pro lahodné snímky. Hopefully soon. :)